Ce trebuie să știe femeile despre osteoporoză

Femeile au de 4 ori mai multe șanse să dezvolte osteoporoză și fractură osoasă. Iată câteva fapte:

  • 80% dintre pacienții cu osteoporoză sunt femei.
  • La femeii cu vârsta de peste 50 de ani, osteoporoză  este responsabilă pentru fracturile osoase
  • La femei, riscul de fractură de șold este de același risk cu cel al cancerului de sân, uterin și ovarian.

 

Există mai multe motive pentru care femeile sunt mai susceptibile să sufere de osteoporoză decât bărbații:

  • Femeile au de obicei oase mai mici și mai subțiri decât bărbații.
  • Estrogenul, hormonul care protejează oasele la femei, scade brusc în timpul menopauzei femeilor, ceea ce poate provoca pierderi osoase. Prin urmare, șansele de a dezvolta osteroporoză cresc atunci când femeile ajung la menopauză.  
  • Oamenii credeau că osteoporoza era o parte inevitabilă a îmbătrânirii. Astăzi știm mult mai multe despre cum putem preveni, detecta și trata boala.

Nu ești niciodată prea tânăr sau prea bătrân pentru a putea avea grijă de oasele tale. Un stil de viață bun poate ajuta la protejarea oaselor și la reducerea șanselor de osteoporoză. 

Menopauză: timp pentru acțiune

 

 

Atunci când o femeie atinge nivelurile de estrogen premenopauză începe să scadă rapid, ceea ce poate duce la pierderea oaselor. La unele femei, această pierdere osoasă poate fi rapidă și severă.

Există doi factori principali care influențează șansele de a dezvolta osteoporoză:

  • Cantitatea de os la sosirea menopauzei este o remiză decisivă. Cu cât densitatea oaselor este mai mare decât debutul menopauzei, cu atât este mai puțin probabil să dezvolți osteoporoză. Dacă aveți o masă osoasă scăzută sau alți factori de risc care au provocat pierderi osoase, este mai probabil să dezvolți osteoporoză.
  • Cât de rapid îți pierzi osul după ce ajungi la menopauză. Unele femei pierd oasele mai repede decât altele. De fapt, o femeie poate pierde până la 20% din densitatea osoasă în termen de cinci până la șapte ani după menopauză. Dacă pierdeți rapid densitatea osoasă, aveți mai multe șanse de a dezvolta osteoporoză.

 

 

Fapte și statistici despre osteoporoză:

  • 1 din 3 femei din întreaga lume de peste 50 de ani suferă de fractură osoasă osteoporotică
  • Aproape 75% din fracturile de șold, coloană vertebrală și antebraț apar la femeile de 65 de ani sau mai mult
  • O pierdere de 10% din masa osoasă a șoldului crește riscul de fracturi de șold de 2,5 ori
  • Osteoporoza este o povară personală și economică uriașă. În Europa, dizabilitatea datorată osteoporozei este mai mare decât invaliditatea cauzată de cancer și similară sau mai mare decât o varietate de boli cronice netransmisibile, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul și hipertensiunea
  • La femeile cu vârsta peste 45 de ani, osteoporoza înseamnă mai multe zile de spital decât multe alte boli, inclusiv diabet, infarct miocardic sau chiar cancer de sân
  • 5-10% dintre pacienți au prezentat fracturi de șold recurente, cu un interval mediu de 3 ani între prima și a doua fractură

De aceea, noi și medicii noștri recomandăm MultiLady pentru sănătatea Dvs.

Compoziția specială a MultiLady vă oferă acest sprijin pentru a vă ajuta să duceți o viață sănătoasă și fericită. Corpul nostru folosește vitamine și minerale în activitățile noastre zilnice, de aceea este esențial să asigurăm o nutriție echilibrată pentru organismul nostru. 

Fracturile de osteoporoză provoacă modificări grave, în majoritate ireversibile, în calitatea vieții: pierderea capacității de muncă, pierderea autosuficienței pentru pacient și decesul ca urmare.

Potrivit Fundației Naționale de Osteoporoză, fiecare al șaselea pacient moare la șase luni după o fractură de șold. Gravitatea consecințelor nu este neglijabilă - a subliniat specialistul - că pierderea independenței, atașamentul față de ceilalți și sentimentul de cădere sunt, de asemenea, foarte grele din punct de vedere psihologic pentru pacient.

Cea mai frecventă fractură din cauza osteoporozei este fractura vertebrală, adăugată de dl Dr. Hamadeh Fuad care poate apărea chiar fără ca persoana să fie conștientă de aceasta, adesea datorită creșterii curburii spatelui sau a scăderii înălțimii. Cel mai mare pericol sunt fracturile repetate, care, atunci când sunt înmulțite într-o reacție în lanț, pot provoca handicap permanent. În România, aproximativ 30% dintre persoanele cu dizabilități fizice devin permanent handicapate din cauza osteoporozei.

Alegeți pachetul economic 2 + 1 unde beneficiați GRATUIT de o lună de sănătate. De aceea, noi și medicii noștri recomandăm MultiLady pentru sănătatea Dvs.